2. Juridisch Advies Friesland: mr. J.H.A. de Jong

Ik ben mijn loopbaan gestart als gemeenteambtenaar op een afdeling juridische zaken. Na 4 jaar wilde ik een meer dynamische werkkring, die ik gevonden heb in de onroerend goedbranche. Gedurende 20 jaar heb ik me bezig gehouden met de aan- en verkoop van landelijk gelegen onroerende goederen in Friesland, Groningen en Drenthe. De laatste jaren van mijn onroerend goed bestaan heb ik in de avonduren een studie rechten gevolgd aan de RUG. Na voltooiing van de studie ben ik in 1993 beëdigd als advocaat en heb ik als zelfstandig ondernemer dit boeiende beroep uitgeoefend. Ik vind mezelf een perfectionist, die met veel vuur en passie voor mijn cliënten opkomt. Om mijn cliënten in gesprekken nog beter van dienst te kunnen zijn, heb ik een opleiding tot mediator gevolgd en ben als zodanig in het register van het opleidingsinstituut en in het Internationaal ADR-Register als gecertificeerd mediator ingeschreven geweest. Ook heb ik met bovengenoemd doel een opleiding tot coach en counselor gevolgd.

Omdat ik van afwisseling houd, ben ik daarnaast parttime werkzaam geweest op hbo/mbo als docent recht en heb ik lesmateriaal op mbo-niveau ontwikkeld, te weten lesboeken, maar vooral educatief via internet voor alle relevante Nederlandse opleidingen beschikbaar filmmateriaal.

Daarnaast ben ik jarenlang voorzitter geweest van een bezwaarschriftencommissie bij een Friese gemeente.

Met ingang van 1 januari 2020 heb ik me laten uitschrijven als advocaat en ben ik medio maart 2020 gestart als juridisch adviseur.

Ontspanning is op zijn tijd ook nodig. Naast mijn gezinsleven, vind ik vooral rust in lange wandelingen met mijn honden langs de waddenkust en in het Lauwersmeergebied, rijden in mijn cabrioletje en trainen voor de jaarlijkse Elfstedentocht zowel op mijn racefiets als met de wandelschoenen.